9.04.2021
4652

Забезпечення права на безоплатний проїзд для УБД (Юридична сотня)


Забезпечення права на безоплатний проїзд є одним з найпопулярніших звернень на нашу гарячу лінію "Юридичної сотні". У медіа, на жаль, досить часто з'являються повідомлення про відмову ветеранам у пільговому проїзді. 


У таких ситуаціях ветерани скаржаться на перевізників, а перевізники на органи державної влади та місцевого самоврядування, які не забезпечили їх компенсацією за перевезення пільгових пасажирів. 

Органи державної влади та місцевого самоврядування, своєю чергою, вже декілька років тестують різні можливості реалізації такої пільги: починаючи від монетизації проїзду для самих ветеранів, закінчуючи "камерами фіксації" пільговиків і компенсації коштів перевізникам. 


В період карантину ситуація загострилася, оскільки карантинні обмеження проїзду лягли додатковим тягарем на всіх громадян держави. В деяких містах встановили чітку кількість пільгових місць, зменшили можливу кількість осіб в салонах, а подекуди й позбавили можливості користуватись транспортом без окремого дозволу. 

Необхідно розуміти, що обмеження запровадили задля стримування пандемії, разом з тим, вони не позбавляють вас законних прав. 

Юридична сотня публікує оновлену пам’ятку про пільговий проїзд. У ній описані алгоритми дій у випадку, якщо вас обмежують у праві на безоплатний проїзд.

 ☝️ Юристи радять ветеранам не вступати в відкритий конфлікт. Ми розповідаємо як можна врегулювати суперечки на місцях в правовому полі.

✅ Завантажити пам’ятку: https://legal100.org.ua/attractions/pilgi-na-proyizd/?fbclid=IwAR27zBvqFhPX7O5ClYtt8UvTcg9Hj34akPX9rVsgL1-VXjls24PuEmn9HrY

Джерело: Юридична сотня

___________________________________________

Читайте щоденні новини на сайті "Життя після АТО":

Знайдіть нас у Facebook:
https://www.facebook.com/groups/life.after.ato/

Дякуємо Воїнам за захист!
Хай ваше життя після АТО буде успішним!

******

Опубліковано в категоріях: Інші юридичні питання | НОВИНИ

Позначки: юридична допомога | пільги

На цю ж тему

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Робота на заводі

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Будівництво

25.02.2022 Якщо не буде мобільного зв'язку

25.02.2022 Увага! Києво-Святошинський ЦСПР працює у звичайному режимі

22.02.2022 ВАКАНСІЯ для учасника АТО - Комірник

Ми в мережі Facebook

Пошук

Додати інформацію

Якщо ви володієте інформацією, яка буде корисною для учасників АТО та їхніх сімей, ми можемо її розмістити на сайті.
Для цього заповніть, будь ласка, форму.