7.09.2021
2842

Безкоштовне навчання для ветеранів за програмою «Кіберзахисники» - Оголошено набір



Розпочався другий відбір на безкоштовне навчання у програмі професійного розвитку у сфері кібербезпеки та реінтеграції для ветеранів АТО/ООС «Кіберзахисники».  


Учасники пройдуть професійне навчання з кібербезпеки, а після його закінчення отримають допомогу з працевлаштуванням у державному та приватному секторах. Також випускники матимуть визнаний державою сертифікат у галузі кібербезпеки та можливість безкоштовно скласти сертифікаційний іспит CISCO Academy, що дозволить їм претендувати на затребувані та високооплачувані посади, як-то аналітик з кібербезпеки, фахівець з тестування безпеки, фахівець з комп’ютерної криміналістики, фахівець з реверс-інжинірингу  та адміністратор із мережевої безпеки.


Програма складається з двох змістових компонентів: технічні навички з кібербезпеки та реінтеграція ветеранів. 

Перша складова містить курси викладачів Національного технічного університету України (Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського), а також провідних українських та міжнародних експертів. За частину, присвячену питанню реінтеграції, відповідають фахівці з Національного університету Києво-Могилянська академія – вони допоможуть ветеранам розвити нові технічні, аналітичні, мовні та м'які навички, необхідні для реабілітації та реінтеграції в суспільство. Також ветерани матимуть можливість додатково опанувати технічну та IT англійську мову.


Опановувати нову професію майбутні кіберзахисники України розпочнуть 11 жовтня 2021 року і вчитимуться протягом шести місяців. Це в півтора рази довше, ніж їхні попередники з першого потоку. Таке рішення було прийняте для того, аби ветерани мали більше часу для вивчення матеріалу та спілкування з викладачами.


Зросла також і кількість учасників програми. Після оголошення першого набору приєднатись до неї зголосилось багато ветеранів і ветеранок, тому наступний було вирішено збільшити вдвічі – до 60 осіб. Також, відтепер подати заявку на участь зможуть подати не лише кияни, але й ветерани з усіх регіонів України.


Нагадаємо, що перша група із 30 учасників розпочала проходження програми навесні цього року і закінчила її 31 серпня 2021 року.


Щоб потрапити до програми конкурсанти мають заповнити анкету на сайті проєкту (https://cyberdefenders.org.ua/form-uk/), пройти тестування на базові комп’ютерні знання та підготувати мотиваційний лист. Відбір на другий потік – додатковий шанс для тих, хто брав участь у першому конкурсі і не пройшов з першої спроби. Ветеранам та ветеранкам, які подавали заявки навесні не треба надсилати нову заявку, вони будуть запрошені пройти нове тестування.


Прийом заявок триватиме до 24 вересня.


Нагадаємо, програма «Кіберзахисники» є першою ініціативою CRDF Global (Фонд цивільних досліджень та розвитку США) з метою допомогти колишнім військовим розпочати успішну кар'єру в сфері кібербезпеки, а також посприяти зміцненню системи захисту цифрової інфраструктури в Україні загалом. Програма розроблена за стратегічної та фінансової підтримки Державного департаменту США, за сприяння Національного координаційного центру кібербезпеки при Раді національної безпеки та оборони України та Міністерства у справах ветеранів України, та є частиною ініціативи Держдепу США з усунення кіберзагроз в Україні.


Більше інформації про програму на офіційному сайті: www.cyberdefenders.org.ua

Джерело: Мінветеранів

___________________________________________

Читайте щоденні новини на сайті "Життя після АТО":

Знайдіть нас у Facebook:
https://www.facebook.com/groups/life.after.ato/

Дякуємо Воїнам за захист!
Хай ваше життя після АТО буде успішним!

******

Опубліковано в категоріях: НОВИНИ | Навчання та перекваліфікація

Позначки: навчання, курси

На цю ж тему

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Робота на заводі

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Будівництво

25.02.2022 Якщо не буде мобільного зв'язку

25.02.2022 Увага! Києво-Святошинський ЦСПР працює у звичайному режимі

22.02.2022 ВАКАНСІЯ для учасника АТО - Комірник

Ми в мережі Facebook

Пошук

Додати інформацію

Якщо ви володієте інформацією, яка буде корисною для учасників АТО та їхніх сімей, ми можемо її розмістити на сайті.
Для цього заповніть, будь ласка, форму.