29.01.2018
2102

«ФронтМед» об’єднав 40 сімей ветеранів АТО

Фото: Народна Армія

У Шепетівці, що на Хмельниччині, учасники бойових дій організували солодкий бізнес

Відкрити власну справу, повернувшись із фронту, нескладно. Шепетівські атовці доводять, що для цього потрібно мати лише бажання та колектив енергійних однодумців, які понад усе прагнуть бути корисними для держави й суспільства

— Про українсько-польський соціальний проект «Школа соціальної апітерапії» ми дізнались випадково. На той час разом із товаришами, з якими я демобілізувався наприкінці 2015-го, півроку шукали роботу, — розповідає голова кооперативу «ФронтМед» Максим Петрик, — тож без вагань вирішили створити кооперацію. Протягом трьох місяців тривало навчання, на завершення якого склали бізнес-план.

Після закінчення школи сформувалося два кооперативи: «Медокрай», який мав займатися суто виготовленням меду, і «ФронтМед», що створює кінцевий продукт для споживачів — подарункові набори зі смаколиками, восковими свічками та чаєм. Надав хлопцям приміщення Благодійний фонд «Зміцнення громад». З оборотним капіталом допоміг місцевий підприємець. А вже за кілька місяців атовці презентували першу партію продукції.

— Кооператив — це велика сім’я, яка об’єднує атовців усього міста. Нині до нього вже долучилися близько 40 сімей: учасники бойових дій,

їхні родини. Кістяк організації — дружини й матері атовців місцевої військової частини Повітряних Сил, — продовжує Максим. — Але будемо тільки «за», якщо до нас приєднаються хлопці з інших регіонів України.

Практично вся продукція кооперативу «ФронтМед» ручної роботи, адже підприємці спеціалізуються на переробці та розфасуванні меду. Але в планах — іще й випуск дитячого, спортивного та збалансованого харчування на основі меду, таких собі міні-сухпайків для спортсменів або військових. Тож цього року учасники кооперативу збираються розширити лінію виробництва.

— У наших планах — створити повноцінний завод із сучасними технологічними лініями. Плануємо започаткувати виробництво низки лікувальних продуктів і розширити асортимент за рахунок місцевих мінеральних вод, — розповідає Максим Петрик. — Я за спеціальністю медик, тому зацікавився можливістю зміцнення здоров’я людей за допомогою якісного продукту та інших продуктів бджільництва.

Фронтмедівці вирішили, що десять відсотків прибутку витрачатимуть на професійне навчання атовців і створення для них робочих місць. Тож нині тут шукають охочих, які вже вирощують трави, овочі або фрукти, потрібні для виробництва, або ж готові до започаткування власної справи у своєму регіоні.

У кооперативі «ФронтМед» обіцяють, що допоможуть і зі знаннями, і з навчально-виробничою практикою. Для цього є згуртований й фаховий колектив, а також соціальні партнери — Український кооперативний альянс, Благодійний фонд «Зміцнення громад», Європейська соціальна академія. Вони мають тестовану програму навчання для ветеранів АТО, що дає не просто теорію, а й реальні навички. «ФронтМед» і «Медокрай» є яскравим підтвердженням того. Бо як на фронті, так і в бізнесі головне — це надійні друзі й однодумці, які підтримають і допоможуть.

Ярослава ЗОРІНА

Джерело: Народна Армія

___________________________________________

Читайте щоденні новини на сайті "Життя після АТО":

Знайдіть нас у Facebook:
https://www.facebook.com/groups/life.after.ato/

Дякуємо Воїнам за захист!
Хай ваше життя після АТО буде успішним!

******

Опубліковано в категоріях: НОВИНИ

Позначки: адаптація після війни

На цю ж тему

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Робота на заводі

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Будівництво

25.02.2022 Якщо не буде мобільного зв'язку

25.02.2022 Увага! Києво-Святошинський ЦСПР працює у звичайному режимі

22.02.2022 ВАКАНСІЯ для учасника АТО - Комірник

Ми в мережі Facebook

Пошук

Додати інформацію

Якщо ви володієте інформацією, яка буде корисною для учасників АТО та їхніх сімей, ми можемо її розмістити на сайті.
Для цього заповніть, будь ласка, форму.