9.02.2018
3808

Започаткування власного бізнесу за сприяння державної служби зайнятості


Працевлаштування і соціальний захист учасників АТО – одне з найголовніших завдань сьогодення, адже найкраща психологічна і соціальна реабілітація – це коли людина має роботу із гідним рівнем заробітної плати і тим самим має соціальну захищеність.

Як правило, демобілізовані учасники АТО, котрі побували на сході та пережили жахіття війни, прагнуть якнайшвидше реалізувати себе у мирному житті.

Запрошуємо демобілізованих учасників АТО долучитись до програми від Державна служба зайнятості, що реалізує комплекс заходів щодо підтримки та розвитку підприємницької ініціативи серед безробітних.

У першу чергу, це залучення осіб, які бажають започаткувати власну справу, до різнопланових інформаційних та тематичних семінарів, де вони можуть отримати інформацію з питань самозайнятості, вибору перспективного виду діяльності для конкретного регіону, інформацію про дії, які варто здійснити для започаткування власної справи. До проведення таких семінарів запрошуються представники територіальних органів Державної податкової служби України, управлінь юстиції, Пенсійного Фонду України та інших.

Усі громадяни, які виявляють бажання розпочати власний бізнес, можуть проходити професійне діагностичне обстеження щодо можливостей відкриття власної справи.

З метою набуття теоретичних знань з основ обліку та оподаткування діяльності малого підприємництва, мікроекономічних питань, маркетингу, менеджменту та практичних вмінь щодо бізнес-планування бажаючим відкрити власну справу рекомендується навчання на курсах з «Основ підприємницької діяльності».

Для організації підприємницької діяльності, відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”, незайнятим особам, які в установленому порядку зареєстровані в державній службі зайнятості, як шукаючі роботу, та визнані безробітними, призначена допомога по безробіттю в розмірі річної суми (або її залишку) може виплачуватись одноразово. Таку виплату можуть отримати безробітні, яким виповнилося 18 років та які не можуть бути працевлаштовані за сприяння служби зайнятості протягом одного місяця у зв’язку з відсутністю на ринку праці підходящої роботи.

Для розгляду питання щодо отримання допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності безробітний подає до центру зайнятості заяву про виплату такої допомоги та бізнес-план. Ці документи розглядає комісія з питань одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Остаточне рішення приймає директор центру зайнятості з урахуванням висновків комісії.

У разі прийняття позитивного рішення безробітний у визначені терміни здійснює державну реєстрацію підприємницької діяльності та подає до центру зайнятості документи, що підтверджує документально факт її реєстрації.

Перерахунок належної до виплати суми коштів допомоги по безробіттю здійснюється на особовий рахунок безробітного протягом 30 календарних днів з дня подання ним до центру зайнятості відповідних документів.

Основними напрямами організації безробітними підприємницької діяльності на сьогоднішній день є: надання побутових послуг населенню (будівництво та ремонт житлових приміщень, перукарські послуги, ремонт побутової техніки, ремонт взуття, пошиття постільної білизни, одягу, відео – та фото – послуги), а також торговельно-посередницька діяльність.

Отже, якщо ви перебуваєте в пошуку роботи, звертайтесь до служби зайнятості для отримання детальної інформації щодо можливості започаткування власної справи.

За додатковою інформацією звертайтесь у відділення Центра зайнятості свого району

Більше новин на сайті Державної служби зайнятості.

Джерело: https://info-veterano.com.ua/zapochatkuvannya-vlasnogo-biznesu-za-spriyannya-derzhavnoyi-sluzhbi-zaynyatosti/#more-696

___________________________________________

Читайте щоденні новини на сайті "Життя після АТО":

Знайдіть нас у Facebook:
https://www.facebook.com/groups/life.after.ato/

Дякуємо Воїнам за захист!
Хай ваше життя після АТО буде успішним!

******

Опубліковано в категоріях: НОВИНИ

На цю ж тему

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Робота на заводі

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Будівництво

25.02.2022 Якщо не буде мобільного зв'язку

25.02.2022 Увага! Києво-Святошинський ЦСПР працює у звичайному режимі

22.02.2022 ВАКАНСІЯ для учасника АТО - Комірник

Ми в мережі Facebook

Пошук

Додати інформацію

Якщо ви володієте інформацією, яка буде корисною для учасників АТО та їхніх сімей, ми можемо її розмістити на сайті.
Для цього заповніть, будь ласка, форму.