9.02.2018
18197

Порядок отримання талонів на безкоштовний проїзд учасникам АТО


Всі учасники АТО, що мають посвідчення учасників бойових дій, отримують листи-талони, які дають право на одержання проїзних документів (квитків) з 50% знижкою від їхньої вартості. Термін дії талонів 2018-2023 роки. Учасникам бойових дій необхідно звернутися у військові комісаріати.

Для учасників бойових дій документом, що посвідчує право на безоплатний проїзд, є посвідчення учасника бойових дій з написом «Посвідчення учасника бойових дій» та лист талонів на проїзд міжміським транспортом.


Для здійснення права на безплатний проїзд один раз на два роки (туди й назад) усіма видами міжміського транспорту або на проїзд один раз на рік (туди й назад) вказаними видами транспорту з 50 % знижкою УБД повинен разом із посвідченням учасника бойових дій пред’явити у касах транспортних підприємств лист талонів на право одержання ветеранами війни проїзних документів.

Постановою КМУ від 12.05.1994 р. № 302 визначено, що листи талонів на право одержання ветеранами війни проїзних документів безоплатно і з 50 % знижкою їх вартості видають:

  • учасникам бойових дій – органи Міноборони, МВС, МНС, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, ДПтС, Управління державної охорони, Держспецтрансслужби за місцем реєстрації учасника бойових дій;
  • інвалідам війни, учасникам війни та членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни – органи соціального захисту населення за місцем реєстрації громадянина.

Листи талонів на пільговий проїзд видаються при пред’явленні пільгового посвідчення особи та поверненні раніше отриманого бланку талонів. Талони і квитки без посвідчення про право на пільги недійсні. Талони можуть бути використані для проїзду тільки протягом зазначеного у них року.

У разі втрати талони й квитки не поновлюються. Квиток, виданий за пільговими талонами, заміні або передачі іншим особам не підлягає.

Джерело: https://info-veterano.com.ua/poryadok-otrimannya-taloniv-na-bezkoshtovniy-proyizd-uchasnikam-ato/#more-3843

___________________________________________

Читайте щоденні новини на сайті "Життя після АТО":

Знайдіть нас у Facebook:
https://www.facebook.com/groups/life.after.ato/

Дякуємо Воїнам за захист!
Хай ваше життя після АТО буде успішним!

******

Опубліковано в категоріях: Пільги, виплати | НОВИНИ

Позначки: юридична допомога | пільги

На цю ж тему

25.10.2021 Яка відповідальність за безпідставну відмову в пільговому проїзді?

5.03.2021 У 2021 році за перший контракт платитимуть до 22,7 тис. грн

8.02.2021 Житло, грошова компенсація та квартирний облік. Що потрібно знати військовослужбовцю

17.12.2020 Кредитні канікули для військових: нюанси

21.07.2020 Мінветеранів і пільгове розмитнення автотранспортних засобів. Зареєстровано довгоочікуваний ветеранами проєкт закону № 3839

Ми в мережі Facebook

Пошук

Додати інформацію

Якщо ви володієте інформацією, яка буде корисною для учасників АТО та їхніх сімей, ми можемо її розмістити на сайті.
Для цього заповніть, будь ласка, форму.