15.03.2018
40321

Стадії алкогольного сп’яніння. Варто знати


Алкогольне сп'яніння являє собою вкрай негативне поєднання не тільки психічних, але так само і вегетативних і навіть неврологічних розладів, які виникають в результаті різкого прийому певних доз спиртних напоїв.

Безсумнівно, в певних дозах алкоголь може знімати наявну психічну напругу, може підвищувати настрій, і може створювати відчуття ейфорії. Однак подібні відчуття завжди тимчасові і звичайно по мірі збільшення вживаної дози алкоголю буде змінюватися станом збудження з повною втратою самоконтролю, можливо межуючи з агресивністю або ж пригнобленим, пригніченим настроєм людини.

При цьому швидкість появи первинних ознак настання алкогольного сп'яніння буде залежати від обраного напою і так само ступеня наповнення людського шлунка жирною і корисною їжею.

На сьогодні прийнято виділяти три стадії настання алкогольного сп'яніння:

* Первинна стадія, що характеризується легким алкогольним сп'янінням (не більше 0,5 - 1,4 ‰ алкоголю виявленого в крові). Стадія характеризується приємним підйомом настрою, благодушністю, і навіть відчуттям комфорту, прагненням до спілкування з іншими людьми. Однак на цій стадії знижується здатність концентрувати свою увагу. При цьому судження людини можуть ставати легковажними, а власні можливості стають значно завищеними. Всі виникаючі в такому стані неприємності зазвичай сприймаються набагато спокійніше і значно простіше. Зауважимо, що особи в стані даної ступені алкогольного сп'яніння частенько в стресових ситуаціях можуть виглядати навіть спокійніше і витриманіше аніж абсолютно тверезі люди. На цій стадії може порушуватися сприйняття часу, а так само простору, і тому особливо небезпечно таке алкогольне сп'яніння для працюючих на транспорті або ж з небезпечними рухомими механізмами. Спогади про все, що відбувається під час періоду сп'яніння, як правило, зберігаються, причому в повному обсязі.

* Середня ступінь алкогольного сп'яніння (в крові виявляють від 1,5 - до 2,4 ‰ алкоголю). На даній стадії алкогольного сп'яніння частенько з'являються дратівливість, незадоволення ситуацією, агресія і злість. Ось тепер цілком можливо саме агресивна поведінка. З легкістю з'являються і повністю виходять з-під людського контролю переживання (відбувається переоцінка власних можливостей, з'являються образи або докори в адресу багатьох оточуючих осіб). Може наростати порушення координації всіх рухів, так само поступово буде розвиватися сонливість і неприємна млявість. Як правило, сп'яніння середнього ступеню змінюється глибоким тривожним сном. А ось при пробудженні завжди відчуваються наслідки тієї чи іншої ступені алкогольної інтоксикації серед яких можна зустріти слабкість, неприємну млявість, відчуття розбитості, емоційного виснаження та подавленості. З'являється пригнічений настрій, спрага, зниження або навіть повна відсутність нормального апетиту. Частенько можуть бути неприємні відчуття безпосередньо в області серця.

* Важка ступінь алкогольного сп'яніння (коли в крові людини 2,5 - 3 і більше ‰ алкоголю). Стадія може супроводжуватися крайнім порушенням орієнтування в навколишньому світі, мова пацієнта сповільнюється, втрачається нормальна міміка. Можуть відзначатися так звані вестибулярні розлади: сильне запаморочення, часта нудота та блювота. При подальшому збільшенні ступеню алкогольного сп'яніння завжди будуть посилюватися порушення свідомості, аж до розвитку такого стану як кома, при якому може сповільнюватися дихання людини, знижуватися тонус її серцево-судинної системи, виникає швидка розслабленість всіх м’язів в результаті чого може настати неконтрольований стан цілковитої нерухомості тіла людини. В деяких випадках цілком можливі сильні судомні напади. Актуальна загроза паралічу дихального або ж судиннорухового центру, цілком може наступити навіть смерть такої людини. Зауважимо що важке алкогольне сп'яніння, як правило, завжди супроводжується практично повною амнезією.

Джерело: nebolet.com.ua

___________________________________________

Читайте щоденні новини на сайті "Життя після АТО":

Знайдіть нас у Facebook:
https://www.facebook.com/groups/life.after.ato/

Дякуємо Воїнам за захист!
Хай ваше життя після АТО буде успішним!

******

Опубліковано в категоріях: Адаптація учасників АТО та їхніх сімей | Лікування алко-, наркозалежних | НОВИНИ | Знати, щоб вижити

Позначки: психологічна допомога

На цю ж тему

20.06.2020 Гаряча лінія з протидії узалежнення та співузалежнення. Допомога родинам залежних

20.03.2018 Лікування алко- і наркозалежностей

17.01.2018 Робота з алко-, наркозалежними. Контакти та інформація

16.10.2017 Алкоголь і боротьба зі стресом (Як сім'я може справлятися з цим)

16.10.2017 Центр допомоги родинам учасників АТО У БОЯРЦІ (Київська область)

Ми в мережі Facebook

Пошук

Додати інформацію

Якщо ви володієте інформацією, яка буде корисною для учасників АТО та їхніх сімей, ми можемо її розмістити на сайті.
Для цього заповніть, будь ласка, форму.