21.03.2018
2814

Підтримка учнів, які зазнали травм: програма SSET. Навчальний посібник


ПРОГРАМА "SSET" для ПІДЛІТКІВ
Підтримка учнів, які зазнали травм: програма SSET.
Навчальний посібник для керівників груп, плани занять, матеріали для занять

Книжка є унікальним інструментом, покликаним допомогти дітям, які пережили травматичні події, зцілитися та відновити своє життя .
Нині проблема психічної травми та подолання її наслідків особливо гостро повстала у зв’язку із війною, яка точиться на Сході нашої країни .

Від самих бойових дій, переселення, потреб адап­ туватись в новому середовищі, а також невизначеності та невідомості страждають і дорослі, і діти: втрачають близьких, домівки, потрапляють під обстріли, голодують, поневіряються, стикають­ ся з насильством та приниженнями . І зрозуміло, що саме діти є найуразливішими у цій та подібних ситуаціях .

В зв’язку з тим, наші системи охорони психічного здоров’я та освіти вкрай гостро потребу­ ють спеціалізованих, дієвих та перевірених програм, спрямованих на допомогу дітям . І першою такою ластівкою стала визнана на міжнародному рівні та апробована у багатьох країнах програма «Діти і війна», та виданий для її впровадження Інститутом психічного здоров’я посібник та робочий зошит .
(http://life-after-ato.com.ua/post/461)

Однак, не слід забувати і того, що травма існує і поза межами війни: агресія з боку однолітків та дорослих, сімейне насилля, ДТП, пограбування, зґвалтування – від усіх цих та інших травмуючих подій також страждають діти і також, подекуди, не можуть дати собі ради з їхніми наслідками .
І тут особлива роль належить саме школі, як тій ланці освіти, яка опікується дітьми у найуразливіший період їхнього зростання, тій, що знаходиться між батьківською опікою та, власне, дорослістю .

Саме школі, вчителям, соціальним педагогам та психологам випала важлива і надскладна місія сприяти збереженню та відновленню психічного здоров’я своїх вихованців, профілактиці булінгу, навчанню дітей ефективних стратегій взаємодії та вирішення конфліктів, їх підготовці до зустрічі з дорослим життям .
ВИДАННЯ ЗДІЙСНЕНЕ У ПАРТНЕРСТВІ З УКРАЇНСЬКИМ ІНСТИТУТОМ КОГНІТИВНО-ПОВЕДІНКОВОЇ ТЕРАПІЇ ТА ФОНДОМ «ШВЕЙЦАРСЬКЕ БЮРО СПІВРОБІТНИЦТВА В УКРАЇНІ»

Джерело: Internet

___________________________________________

Читайте щоденні новини на сайті "Життя після АТО":

Знайдіть нас у Facebook:
https://www.facebook.com/groups/life.after.ato/

Дякуємо Воїнам за захист!
Хай ваше життя після АТО буде успішним!

******

Опубліковано в категоріях: Адаптація учасників АТО та їхніх сімей | НОВИНИ

Позначки: адаптація після війни | комунікація після АТО | психологічна допомога

На цю ж тему

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Робота на заводі

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Будівництво

25.02.2022 Якщо не буде мобільного зв'язку

25.02.2022 Увага! Києво-Святошинський ЦСПР працює у звичайному режимі

22.02.2022 ВАКАНСІЯ для учасника АТО - Комірник

Ми в мережі Facebook

Пошук

Додати інформацію

Якщо ви володієте інформацією, яка буде корисною для учасників АТО та їхніх сімей, ми можемо її розмістити на сайті.
Для цього заповніть, будь ласка, форму.