31.03.2018
2683

У Центрі медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький» проходять реабілітацію 57 військовослужбовців


У Міністерстві оборони України питанню медико-психологічного розвантаження приділяється значна увага. Існує програма щодо психологічної реабілітації воїнів. Створюються відповідні реабілітаційні центри та відділення, нарощується спроможність у вже існуючих установах.

Так, у Центрі медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький», що на Львівщині, функціонує відділення медико-психологічної допомоги, де надається кваліфікована психологічна допомога військовослужбовцям, які брали участь у антитерористичній операції на сході України, та членам їхніх родин.


Сьогодні, 57 військовослужбовців проходять реабілітацію у цьому Центрі. З початку бойових дій на українському Донбасі у ньому пройшли медико-психологічну та медичну реабілітацію 1 710 військовослужбовців. На 2018 рік Головним військово-медичним управлінням ЗС України заплановано направити на реабілітаційне лікування до закладу 970 учасників бойових дій, 205 з яких вже пройшли лікування.

Як пояснив начальник Центру медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький» полковник Василь Вовчанський, в сучасних умовах виникла потреба у впровадженні нових напрямків і методів лікування та оздоровлення військовослужбовців.

У Центрі розроблений цілий комплекс спеціальних процедур, які мають ефект зняття бойового стресу. Серед них апітерапія — лікування за допомогою бджіл та продуктів бджільництва. У Центрі діють процедури різних душів та ванн, які мають ефект розслаблення організму людини. Також психологічному розвантаженню пацієнтів Центру сприяють й відвідування сеансів дельфінотерапії. Це вже спонсорська допомога учасникам АТО від колективу Трускавецького дельфінарію «Оскар».

Поряд із різноманітними медичними методами подолання бойового стресу тут широко використовуються й культурні заходи: екскурсії по визначних місцях Львівщини, а також прогулянки природними краєвидами мальовничих українських Карпат.

Джерело: Народна Армія

___________________________________________

Читайте щоденні новини на сайті "Життя після АТО":

Знайдіть нас у Facebook:
https://www.facebook.com/groups/life.after.ato/

Дякуємо Воїнам за захист!
Хай ваше життя після АТО буде успішним!

******

Опубліковано в категоріях: Адаптація учасників АТО та їхніх сімей | Пільги, виплати | НОВИНИ

Позначки: адаптація після війни | медична допомога | відпочинок | пільги

На цю ж тему

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Робота на заводі

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Будівництво

25.02.2022 Якщо не буде мобільного зв'язку

25.02.2022 Увага! Києво-Святошинський ЦСПР працює у звичайному режимі

22.02.2022 ВАКАНСІЯ для учасника АТО - Комірник

Ми в мережі Facebook

Пошук

Додати інформацію

Якщо ви володієте інформацією, яка буде корисною для учасників АТО та їхніх сімей, ми можемо її розмістити на сайті.
Для цього заповніть, будь ласка, форму.