12.06.2018
3934

Пам'ятай, ЧОМУ ти почав... Роздуми ветерана


Юрій Дмитренко

До війни та до Майдану в мене були інші погляди на державу та суспільство ніж зараз. Та й сама держава була іншою. Я хотів ламати та руйнувати. А якщо будував – то тільки своє, і протиставляв це будь яким структурам, установам, організаціям, ГОшкам і т.д.

Зараз пора будувати. Я хочу змінювати і змінюватись сам. Це думки, що переважають в моїй голові зараз. Я не був проти валити те, що було до Майдану та війни, бо ми зайшли в глухий кут, і треба було перезавантажитись. Перезавантажуватись довго, нудно і щоденно…

Багато людей тішило себе ілюзіями, очікували на ідеальну владу, що під час війни подолає всі біди українців. Та й саму війну подолає. Бо ж в них є магічна паличка. Багато людей працювали над змінами, та почали розчаровуватись…

Бо це робота на роки, щоденна, нудна й не вдячна. Подяка буде в майбутньому. Але й її ми не відчуємо, бо думатимемо що так трапилось само і так мало бути…

Як легко не брати на себе відповідальність. Як легко перекласти її на когось іншого. А потім сказати що вони роблять не правильно, або взагалі зробили ще гірше. Легко сказати що всі мудаки, а самому нічого в тому напрямку не робити. Легше не "вимазатись в лайно".

Роботи багато, держава намагається вилізти з ями, воюючи проти ворога на Сході, відбиваючись від внутрішніх недобитків, що прагнуть реваншу. А держава – це люди. Вони не змінюються, і на місце старих мають прийти нові.

А ми й є ті нові люди. А «держава» має конкретні імена. Кожна проблема має конкретне ім’я. І не бійтесь називати імена, боротись проти кожного, а не узагальнювати та ставити клеймо на всіх.

Країна не стає сама на ноги. Її не має вам збудувати дядя, чи заїжджі варяги. Так не працює. Так просто не буває. Дуже прикольно відмазатись тим, що казати що тобі не дають нічого робити. Роботи багато, і знайдеться вона всім.

Якщо немає бажання щось робити – то не треба й гнати на всіх підряд, звинувачуючи у всьому всіх, але не себе. Навіть якщо так легше. Критикувати це нормально. Але дуже добре, коли ти ще й пропонуєш.

Так, роботи в 10, а той в 100 разів більше, ніж всі думали на початку. Але комусь її треба робити.

Джерело: Юрій Дмитренко

___________________________________________

Читайте щоденні новини на сайті "Життя після АТО":

Знайдіть нас у Facebook:
https://www.facebook.com/groups/life.after.ato/

Дякуємо Воїнам за захист!
Хай ваше життя після АТО буде успішним!

******

Опубліковано в категоріях: Адаптація учасників АТО та їхніх сімей | НОВИНИ

На цю ж тему

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Робота на заводі

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Будівництво

25.02.2022 Якщо не буде мобільного зв'язку

25.02.2022 Увага! Києво-Святошинський ЦСПР працює у звичайному режимі

22.02.2022 ВАКАНСІЯ для учасника АТО - Комірник

Ми в мережі Facebook

Пошук

Додати інформацію

Якщо ви володієте інформацією, яка буде корисною для учасників АТО та їхніх сімей, ми можемо її розмістити на сайті.
Для цього заповніть, будь ласка, форму.