23.06.2018
4862

Зброя піхоти АТО. Мартін Брест


1. Агеес - сімнадцять.

Агеес - то палка зброя. Бо це єдина в світі стрілялка, в яку треба сувати равликів. А ще агеес - то маленька піаніна, бо тільки в ньому, щоб пальнути по сєпарах - треба нєжно нажать на клавішу. Битує мнєніє, шо єслі поставити сорок агеесів підряд - то можна зіграти сонату Бєтховєна.

Агеес складаєть з гранатомета, ніщасного равлика, приціла, в який дивиться військовослужбовець, та крутилок. Якщо просто так, от нєчєго дєлать покрутити оті крутілки - потім можна мощно получити по рогам від агеесніка.

2. Пэ-эм.

Пээм - то люта зброя . Найкращє в зоні АТО пеем показав себе у стрільбі по фазанах. Пеем состоіт із пістоля, крутой тактичной кобури, шо бовтається, як дурна, та шнурка. Шнурок - то головна частина пеема, бо він з'єднує пеем та військовослужбовця, не даючи їм протірятись одне від одного.

3. Зушка.

Зушка - то страшне оружиє . Вона двухствольна, як дєдов обрєз. Хоча зушка создана, щоб фігачіть по самольотах - ну і по піхоті, і по сєпарських камазах вона тоже нічо так работає. Зушка состоїть із двух стволов, стульчика і пєдалі. Шоб стрілять з зушки – нада зарядить набої, заткнуть вуха і нажать на пєдаль. От тоді буде вєтєр.

4. Васільок.

Васільок - це ніжний цвєток на тілі українського оборонпрома . Бо він стріляє восемсятдвухміліметровими бурячками та вміє фігачіть очєрєдью по чєтирє. Шоб насыпать сєпарам з Васілька - нада установить міномьот, потом найти того, хто знає, яков стороною заряжається міна і тоді развлекаться по полной.

Комплєкт Васілька складається з міномьота, шишаріка, та воділи цього шишаріка який всігда каже "дай стрельнуть, тобі шо, жалко?"

5. Муха.

Ерпеге-восємнадцять - то гаряча зброя. Бо коли військовослужбовець перший раз стріляє з ерпеге - він палюбасу встромить її собі у капюшон, а потом пальне метрів на шессот, хоча вона розщітана на двісті.

Шоб стрєльнуть із мухи - нада розкласти трубу, щоб ота фігня зверху, яку комбат називає "прицельна планка", випригнула ввєрх, потім взвести другу фігню, і нажать на шось, шо нажимається. Після чого буде вистріл, і нада бігом тушить капюшон.

Муха состоїть з труби, вірьовочкі і проблєм на Новій Почті, коли хочється отправить пустий тубус додому чи воєнруку в школу.

6. Автомат.

Автомат - то странна зброя. Во пєрвих - мало хто знає, шо у ЗеСеУ два віда автоматів - з великими пульками і з маленькими. Во-вторих - до автомата щє нада куча магазинів, яких на рао нема, і коли будуть - нєясно. Ну і в третіх - автомат записується в ваєннік, то продраконіть його нізя ніяк.

Щоб стрєльнути з автомата - нада магазін засунуть знизу, опустити прєдохранітєль на "А", дьорнуть затвор та запустить всі тридцять пуль в направлєнії врага. Чаще всього у Збройних Силах автомати іспользуються на учебних стрєльбах. В коплєкт автомата входить - сам шмаусєр, магазін, рємєнь і місце розряджання зброї.

7. Ерпеге-сєм

Ерпеге-сєм то смішна зброя. Бо найчастіше його прімінєніє в зоні ато - це розібрать пороховий заряд і розпалить ним буржуйку. Шоб стрєльнуть з ерпеге-сєм – нада скрутить гранату і пороховий заряд вмєстє, засунуть все це тонким кінцьом у трубу, взвести спусковий і понять, що забув поставить прицел. В комплєкт входе: труба, прицел і смішна сумка для пєрєноски вистрєлів, яка вже давно потірялась.

8. СПГ.

Еспеге - то сама афігєнна зброя. Еспеге стріляє дуже красіво але саме більше цю красоту цінує піхота, через яку літають гранати. Щоб стрєльнуть з еспеге – запихнуть в нього вистрєл толстой частью вперед, взвести пружину і закрить праве вухо. По команді "Вистрєл!" граната улітає в сторону посадки з сєпарами аутоматично. В комплєкт входять: гренад-лаунчер, неповний ящик з вистрілами і бідні глухі люди, яких ротний назначів заряжающими.

9. СВД.

Есведе - то грустна зброя. Бо коли дають есведе - то треба зразу заучіть фразу "мене не фоткайтє, я снайпєр!" Нормальний снайпєр може стрєльнуть на кілометр, правда тіко якщо підповзе на кількасот метрів. І шо інтєрєсно - попадають. Щоб поцілити із есведе у посадку - треба щоб у вас був снайперський патрон, хоча усі стріляють пулємьотними. До комплекту входить: саме ружжо, що своїм ходом виходило із Афгану, приціл з потєряним наглазніком та нашивка "Я у мами снайпєр".

10. ПКМ.

Покємон - то блатна зброя. Сначала ніхто не хоче носить за пулємьотчіком запасний короб. Ну це - до первого боя. Пулємьотчік продолжає насипать тоді, коли всі остальні судорожно міняють магазини. А як ти думав, в коробі двістінадцять патронів!

Щоб стрілять з покємона - надо докурить, бо для пулємьота треба дві руки, потом поцепить короб, дослать затвор вперед і розчєсать посадку.

В комплєкт входе: тяжолий пулємьот, запасний ствол в ящику у ротного і там же - відро масла для чістки "покємона"

11. АПэЭс.

АПэЭс - то важка зброя. Важка - тому що нормальному ваєнному дуже важко її получіть. Апеес даюсь развєдкє, спезназєрам різним та тім ахвіцерам, які того Апееса не проє... протіряють.

Найчастіше в зоні АТО Апеес використовується для понтового ношенія у тактічєской кабурє на бідрі. Але це бєдро нє юной фєміни, а дійсно сильного військовослужбовця. Сильного - бо апеес тяжолий як брєвно.

До комплекту входять: важкий шпалєр, дєрєвянная кобура, яку вічно всі тіряюь, куча магазинів та розкази "я з цього пєкалєїя на сто метрів фазана бью вльот".

12. Фагот.

Фагот – то совсєм ніфіга нє труба, то подла зброя. Бо Фагот – то мала паскуда, якою на два кілометри стоодинадцятой можно наживіть сєпарам майже все, що висовується з плодючої донбаської землі. Правда – є велика проблєма. Якщо з фагота грохнуть сєпарську беху – то ротний може й похвалить, а якщо промазать – то кращє на глаза ротному не показувацца.

Щоб стрєльнуть з фагота – тре зарядити важку невдобну ракєту, лягти збоку, викинути сігарєту та молитися, щоб ракєта не просрала. Фагот складається з установки, в який є дуже зручна для наблюдєнія оптіка, тубуса с ракєтой та піздюлєй від ротного за трату дефіцитного бека.

13. РПК.

Ерпека – то непонятна зброя. Бо рпека – то вже нє автомат, але щє нє пулємьот. Найчастіша проблема єрпека заключається в тому, що всі сослуживці хотять собі магазини-сорокпятки. Тому ерпекашнік должен слєдіть за зброєй єжесєкундно та невпинно. Деякі недоліки щє питаються сматувать синьой ізолєнтой по два длінних магазина. Але то на їх совісті, бо керівні документи ідіотизм не регулюють.

Щоб стрєльнуть з ерпека – треба пройтись по роті, знайти всі свої магазини, розкласти сошки та зробити грозний вигляд. Досвіччені люди говорять, що саме ерпека – це основний конкурєнт "пекаему" у плані "зробити воєнноє селфі". Ерпека складається с самого шпалєра, магазинів та шомпола, який "на мінуточку" попросив хтось щє місяць тому. Скотина.

14. Моторола.

Моторола – то не зброя, то радіостанція. Але досвіччені люди, що підписали контракт "до кінця особового періода", говорять, що і моторолою можна вбити. Це проісходить, коли связіст з батальона бачить, як воєнний носить його останню драгоценну рацію за антену. Шє й розмахує. Або свєрнув ту антену в бублік і красиво повісив на бронік. Тоді связіст звіріє, тіряє зв'язок з реальніс.

Автор: Мартін Брест

Джерело: facebook

___________________________________________

Читайте щоденні новини на сайті "Життя після АТО":

Знайдіть нас у Facebook:
https://www.facebook.com/groups/life.after.ato/

Дякуємо Воїнам за захист!
Хай ваше життя після АТО буде успішним!

******

Опубліковано в категоріях: НОВИНИ | Діючим військовим

Позначки: про нашу армію

На цю ж тему

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Робота на заводі

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Будівництво

25.02.2022 Якщо не буде мобільного зв'язку

25.02.2022 Увага! Києво-Святошинський ЦСПР працює у звичайному режимі

22.02.2022 ВАКАНСІЯ для учасника АТО - Комірник

Ми в мережі Facebook

Пошук

Додати інформацію

Якщо ви володієте інформацією, яка буде корисною для учасників АТО та їхніх сімей, ми можемо її розмістити на сайті.
Для цього заповніть, будь ласка, форму.