5.07.2018
4497

На Херсонщині діє реабілітаційний табір для воїнів АТО

Фото: dsvv.gov.ua

Поблизу відомого Джарилгацького маяка розташувались кілька розбірних будиночків та наметове містечко, в яких протягом літа будуть відпочивати, спілкуватись, займатись очищенням острова від сміття волонтери та учасники війни на Донбасі разом зі своїми родинами.

Волонтерський рух “Душа півдня” на острові Джарилгач вже другий рік поспіль влаштовує реабілітаційний табір для воїнів АТО. Зараз завершились всі процедури й узгодження про перебування табору на острові, облаштоване житло для прийому учасників військових дій.

«Торік у нас перебували воїни з Харкова, Києва, Львова, Гайсина, Маріуполя, фактично – зі всієї України. Вже встановлені 5 будинків і маємо біля сотні наметів, які будуть видаватись всім, хто захоче провести час на острові, вдихнути свіже морське повітря, взяти участь в екологічних акціях. Ми плануємо одночасно приймати до двох сотень осіб», – розповів головний спеціаліст Південного сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції , співорганізатор кемпінгу Юрій Любченко.

У липні волонтери очікують на прибуття агітаційного потягу «Труханівська Січ». Юні пасажири поїзду (близько 100 дітей) стануть гостями реабілітаційного центру.

«Такі центри однозначно потрібні. Якщо чоловік повернувся живим з війни, то все одно його душа зламана. Для воїна АТО найголовніше – спілкування з такими ж, як він. І друге – налагодити спілкування в родині, знайти нові точки дотику. Дуже складно відправити людину з мирного життя на війну, але ще складніше – повернути її в родину. Для цього працюють волонтери, психологи, капелани, які допомагають стерти конфліктні ситуації», – сказав військовий капелан Віталій Папушой, який побував практично у всіх «гарячих точках» на Донбасі і зараз продовжує свою місію в реабілітаційному таборі.

Торік учасники реабілітаційного табору проводили кілька акцій з очищення Джарилгачу від сміття, будували дамбу біля відомого маяка. У цей сезон організатори обіцяють не менш цікаві заходи. Побувати на острові можуть всі охочі учасники АТО. Для цього потрібно зареєструватись на сторінці у Фейсбуці «Волонтерський рух “Душа півдня” на острові Джарилгач.

Джерело: dsvv.gov.ua

___________________________________________

Читайте щоденні новини на сайті "Життя після АТО":

Знайдіть нас у Facebook:
https://www.facebook.com/groups/life.after.ato/

Дякуємо Воїнам за захист!
Хай ваше життя після АТО буде успішним!

******

Опубліковано в категоріях: НОВИНИ | Відпочинок для учасників АТО | Санаторно-курортне лікування | Медичне обстеження

Позначки: психологічна допомога | медична допомога | відпочинок

На цю ж тему

8.02.2021 Додаткові санаторно-курортні путівки для УБД

17.12.2020 Реабілітація учасників бойових дій на базі Одеського військового санаторію

5.11.2020 Як у Сумах у Центрі УБД лікують та консультують ветеранів

18.08.2020 Пільги учасників бойових дій. Чи дотримується держава обіцянок?

13.08.2020 Про виплату грошової допомоги для оздоровлення військовослужбовців

Ми в мережі Facebook

Пошук

Додати інформацію

Якщо ви володієте інформацією, яка буде корисною для учасників АТО та їхніх сімей, ми можемо її розмістити на сайті.
Для цього заповніть, будь ласка, форму.