21.07.2020
10021

Мінветеранів і пільгове розмитнення автотранспортних засобів. Зареєстровано довгоочікуваний ветеранами проєкт закону № 3839


Пресслужба Міністерства у справах ветеранів повідомляє, що у Верховній Раді зареєстровано довгоочікуваний ветеранами проєкт закону № 3839 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо пільгового оподаткування операцій із ввезення на митну територію України транспортних засобів деякими категоріями осіб, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

У відомстві нагадують, що проблема пільгового оподаткування транспортних засобів для ветеранів війни обговорювалася в суспільстві близько п’яти років. Тож задля комплексного розв’язання цього питання у Мінветеранів створено Робочу групу з підготовки законопроєкту щодо пільгового розмитнення транспортних засобів для ветеранів АТО/ООС.

Проєкт закону передбачає зменшення фінансового навантаження – податків, зборів та обов’язкових платежів під час придбання транспортних засобів за кордоном й ввезення їх на територію України. Відповідні пільги зможуть отримати учасники бойових дій, особи, нагороджені орденами й медалями України за виявлену мужність, а також члени сімей, визначені відповідними статтями Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

У Мінветеранів впевнені: власний транспорт за доступні кошти сприятиме швидкій та ефективнішій соціалізації ветеранів у територіальних громадах за місцем проживання і підвищенню їхнього матеріального добробуту. Це безпосередньо стосується розширення варіантів реалізації підприємницьких ініціатив ветеранів. Зокрема завдяки можливості придбання й використання транспортних засобів сільськогосподарського призначення, човнів тощо для започаткування та розвитку малого й середнього бізнесу.

Загалом реалізація положень законопроєкту суттєво покращить мобільність ветеранів, забезпечить їм доступ до отримання медичних, соціальних та інших послуг, створить умови для реалізації ними свого права на гідний рівень життя й соціальний захист.

Інформація публікується з відкритих джерел: https://mva.gov.ua/ua/news/

Джерело: Військовий навігатор України

___________________________________________

Читайте щоденні новини на сайті "Життя після АТО":

Знайдіть нас у Facebook:
https://www.facebook.com/groups/life.after.ato/

Дякуємо Воїнам за захист!
Хай ваше життя після АТО буде успішним!

******

Опубліковано в категоріях: Пільги, виплати | НОВИНИ | Розмитнення авто

Позначки: юридична допомога | пільги

На цю ж тему

14.05.2021 Що буде з євробляхами? Президент підписав Закони

18.04.2021 Верховна Рада ухвалила закони про пільгове розмитнення авто - Юридична сотня

5.03.2021 Пільгове розмитнення авто для учасників АТО

10.10.2020 Пільгове розмитнення автомобілів для учасників АТО. Які законопроєкти вирішують його долю?

Ми в мережі Facebook

Пошук

Додати інформацію

Якщо ви володієте інформацією, яка буде корисною для учасників АТО та їхніх сімей, ми можемо її розмістити на сайті.
Для цього заповніть, будь ласка, форму.