23.07.2020
1818

Коломийські АТОвці відкрили спортзал для ветеранів

Фото: Суспільне

Спортивний зал для ветеранів АТО/ООС створили у Коломиї, що на Прикарпатті. “Ветеранський простір 14,5” відкрили у лютому. Тут бійці займаються безкоштовно.

"Люди казали: “Навіщо вам окремий спортзал? В Коломиї є багато інших, можемо домовитися і вас будуть пускати безкоштовно”. Ми одразу це відкинули. В нас зараз займається людина після важкої контузії. Він жив тільки на таблетках, з ним треба займатися, не будуть його в чужих спортзалах бавити", - каже ветеран АТО, керівник спортзалу Андрій Спіров.

Тренуються тут не тільки атовці, але і їхні сім’ї. Вчитель Коломийського ліцею № 5 Іван Дмитерко служив у 2015-му. Отримав поранення, мав дві контузії. У зал приходить разом із сином Антоном. Він готується до змагань.

"Кожен мій день починався та закінчувався п’ятьма таблетками. Дякуючи проєкту, я відмовився від них. Це стане прикладом для моїх учнів, щоб вони теж займалися спортом, не були на вулиці, а в спортзалах, де б могли взяти все найкраще - здоров’я, досвід старшого покоління. І на сьогодні це модний тренд – здоровий спосіб життя. Тому і ми мусимо тримати себе в формі і встигати за молодими", - розповідає Іван Дмитерко.

Фото: Суспільне

"Ветеранський простір - не просто спортивний зал, а місце, куди бійці можуть прийти та поговорити. Тут планують влаштовувати різні зустрічі та майстер-класи.

"З війни повернутися дуже важко. Фізично, тілом ти повертаєшся, а голова чомусь залишається десь там. Це один з варіантів повернення", - каже радник міського голови Коломиї з питань допомоги учасникам АТО та членам їхніх сімей Михайло Кушнірук.

Приміщення під зал дала Коломийська міська рада. Тренажери виготовили самі ветерани.

Андрій Спіров почав робити тренажери, коли воював. Тоді виготовляв їх із дерева. Зараз з побратимами починають спільний ветеранський бізнес. Заснували свій бренд – Spatium masters.

Джерело: Суспільне

___________________________________________

Читайте щоденні новини на сайті "Життя після АТО":

Знайдіть нас у Facebook:
https://www.facebook.com/groups/life.after.ato/

Дякуємо Воїнам за захист!
Хай ваше життя після АТО буде успішним!

******

Опубліковано в категоріях: НОВИНИ | Відпочинок для учасників АТО | Проекти від волонтерів та ветеранів

Позначки: адаптація після війни | комунікація після АТО | відпочинок

На цю ж тему

10.11.2021 УВАГА! Новий безкоштовний курс для ветеранів 'Курс Молодого ІТ-бійця'. Термін подачі заявки - до 17 листопада

7.09.2020 Як розпізнати ознаки суїцидальної поведінки та що робити в цьому випадку

11.08.2020 Увага! Відпочинок дітей на Закарпатті

23.07.2020 Одноденний вікенд для ДРУЖИН та ДІТЕЙ учасників бойових дій

16.07.2020 Як працює безкоштовна дельфінотерапія для українських військових (м. Одеса)

Ми в мережі Facebook

Пошук

Додати інформацію

Якщо ви володієте інформацією, яка буде корисною для учасників АТО та їхніх сімей, ми можемо її розмістити на сайті.
Для цього заповніть, будь ласка, форму.