8.02.2021
8831

Безкоштовне медичне обстеження для дитини учасника бойових дій: покрокова інструкція


Де в Києві можна пройти комплексний медичний огляд у спеціалістів дитині учасника бойових дій в найкоротший термін або звернутися за консультацією до спеціаліста без попереднього запису, читайте в матеріалі кореспондентки АрміяInform.

Будьмо реалістами — усі батьки знають, що щороку потрібно проводити комплексний медичний огляд дитини у спеціалістів. Проте зайнятість часто відсуває цю необхідність у часі. Про медичну довідку для дитини батьки часто згадують напередодні  1 вересня.  Проте навряд чи довжелезні черги в поліклініках тоді сприяють якісному обстеженню дитини. Деякі педіатри радять не прив’язувати таку діагностику до літа, а проводити щороку її плюс-мінус два тижні  до дня народження.

Передусім надзвичайно важливим є не сам папірець, а якість та комплексність медичної послуги щодо виявлення в дітей захворювань, подальшого їх спостереження, планового лікування чи реабілітації, зокрема профілактики.

Незадовго до дня народження дочки шукаю можливість якісного медобстеження у столиці, звичайно, враховуючи логістику, ціновий та часовий чинники. За порадою знайомої звертаю увагу на Національний науковий центр радіаційної медицини НАМН України — виявляється, що діти учасників бойових дій можуть тут пройти комплексний огляд безкоштовно.

 Поліклініка радіаційного реєстру та консультативної допомоги дітям Національного наукового центру радіаційної медицини НАМН України розміщується за адресою: м. Київ, проспект  Перемоги, 119/121, поруч з метро Житомирська. Телефон реєстратури: 044-450-81-83.


Перший день

Заздалегідь записуватися на огляд не потрібно. Хоча для актуалізації інформації напередодні раджу зателефонувати до реєстратури.

Отже, з дочкою зранку прямуємо до поліклініки. В реєстратурі надаю оригінали й копії свідоцтва про народження дитини та посвідчення учасника бойових дій. Вже за кілька хвилин мені віддають оформлену картку з переліком лікарів для діагностики та здачі аналізів у дві колонки. Перша: загальний огляд, аналіз крові, ультразвукова діагностика щитоподібної й підшлункової залоз та органів черевної порожнини, кардіограма, психолог, офтальмолог, отоларинголог, гінеколог.

Оскільки черг майже немає, першого дня обстеження у спеціалістів зі списку зайняло трохи більше ніж дві години.

Примітка: Забір крові роблять з вени, тому дитина повинна бути натщесерце. Відразу ж раджу захопити шприц та контейнер для забору крові, контейнер з сечею, ЛОР-набір та рушник.  Варто взяти з собою медичну та імунологічну картки, іншу документацію, яка б свідчила про стан здоров’я дитини.


Другий день

Наступного дня забираю картку в реєстратурі вже із вклеєними результатами аналізів і прямуємо до спеціалістів з другої коронки списку, забравши дорогою роздруківку кардіограми. Другого дня діагностику проводять педіатр, пульмонолог, ендокринолог, кардіолог, гастроентеролог, психіатр, гомолог, невропатолог. Усі оглядають дитину, врахувавши результати аналізів та УЗД.

Знову ж мінімум черг — і вже за дві години отримую на руки підписаний висновок медичного обстеження з рекомендаціями щодо контролю стану здоров’я дитини.

Виконувачка обов’язків завідувача відділення консультативної допомоги дітям Валентина Срібна наголошує, що в сучасних умовах контроль стану здоров’я дітей має неабияке значення, оскільки саме від нового покоління залежить розвиток суспільства в майбутньому. Результати різноманітних досліджень свідчать про тенденцію до погіршення показників здоров’я дітей та підлітків в Україні. Тому в клініці пріоритетною є якісна діагностика і профілактика захворювань.

— Крім осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, ми беремо на облік дітей учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб від 3 до 18 років. Вони можуть проходити тут не лише щорічну диспансеризацію, а й консультуватися у вузьких спеціалістів впродовж року без попереднього запису. Винятком є лише окуліст. Лікарі приймають з 9:00 до 15:00, крім вихідних і святкових днів. За скеруванням в установі можна стаціонарно дообстежитися та пролікуватися у відділеннях радіаційної гематології, ендокринології, педіатрії, вродженої і спадкової патології, — розповідає Валентина Срібна.

Необхідність щорічного комплексного медичного обстеження дитини є бездискусійною. Як і в нагальних випадках — консультації у вузьких спеціалістів. Звісно, такі послуги можна отримати і в дитячій поліклініці за місцем проживання за направленням сімейного лікаря. Утім, часто такі огляди відбирають у батьків багато часу. Нерідко доводиться записуватися до спеціалістів навіть за кілька тижнів до візитів, консультації розділяти в часі, їздити в кілька локацій по місту, витрачати кошти тощо. Тому в часи пандемії та тотальної зайнятості запропонований варіант медичної послуги варто взяти до уваги.


Олена Дудко,

Кореспондент АрміяInform

Джерело: АrmyІnform

___________________________________________

Читайте щоденні новини на сайті "Життя після АТО":

Знайдіть нас у Facebook:
https://www.facebook.com/groups/life.after.ato/

Дякуємо Воїнам за захист!
Хай ваше життя після АТО буде успішним!

******

Опубліковано в категоріях: Інші юридичні питання | НОВИНИ | Війна і діти | Медичне обстеження

Позначки: юридична допомога | медична допомога | відпочинок

На цю ж тему

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Робота на заводі

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Будівництво

25.02.2022 Якщо не буде мобільного зв'язку

25.02.2022 Увага! Києво-Святошинський ЦСПР працює у звичайному режимі

22.02.2022 ВАКАНСІЯ для учасника АТО - Комірник

Ми в мережі Facebook

Пошук

Додати інформацію

Якщо ви володієте інформацією, яка буде корисною для учасників АТО та їхніх сімей, ми можемо її розмістити на сайті.
Для цього заповніть, будь ласка, форму.