26.07.2021
6253

Військовослужбовці не можуть відмовитись від вакцинації, бо цього вимагає Статут

Фото: Ukrmilitary

Обов'язковість щеплень для військовослужбовців визначена Статутом внутрішньої служби ЗС України. Військовослужбовець може бути звільнений від щеплення лише за висновком лікаря.

Нагадаємо, що з 14 липня у Збройних Силах України розпочали примусову вакцинацію особового складу проти COVID-19. Щеплення мають зробити всі незалежно від наявності бажання. Відповідальність за вакцинацію покладена на командирів військових частин. При цьому деякі військові відмовляються та намагаються уникнути щеплень.

В ЗСУ розпочали примусову вакцінацію особового складу


У Збройних Силах України вакцинують 100% особового складу незалежно від наявності бажання. Відповідальність за вакцинацію покладена на командирів військових частин.

Згідно із документами, які є у розпорядженні нашої редакції, рішення про охоплення всього особового складу щепленням проти COVID-19 було прийняте головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковником Русланом Хомчаком за результатами службової наради з керівним складом ЗСУ та начальниками медичних закладів, яка відбулася 14 липня 2021 року.

Зазначається, що з метою збереження життя і здоров'я підпорядкованого особового складу, вжиття вичерпних запобіжних заходів проти поширення нової хвилі захворювання COVID-19 в ЗСУ, наказано організувати та провести 100% особового складу, який ще не був вакцинований.

Дозволяється не вакцинуватися лише тим військовослужбовцям, що мають медичні протипоказання щодо вакцинації і це підтверджено відповідним медичним висновком.

Командири військових частин за тиждень мають відзвітуватися про завершення вакцинації першою дозою вакцини із поданням відповідних списків, а також надати копії документів, що підтверджують наявність протипоказань у тих хто не вакцинувався.

Водночас стаття 243 Статуту внутрішньої служби ЗС України визначає, що щеплення для військових обов'язкові. Зокрема йдеться, що планові запобіжні щеплення проводяться відповідно до календаря щеплень, а щеплення за епідемічними показаннями (до яких відноситься пандемія COVID-19) проводяться за наказом старшого командира (начальника).


243. Усім військовослужбовцям проводяться запобіжні щеплення проти основних інфекційних хвороб. Щеплення можуть бути плановими і проводитися за епідемічними показаннями.

Планові запобіжні щеплення всьому особовому складові військової частини проводяться відповідно до календаря щеплень, а щеплення за епідемічними показаннями – за наказом старшого командира (начальника).

Від проведення щеплення військовослужбовці звільняються тільки за висновком лікаря.

Відмітки про щеплення заносяться у військові квитки і засвідчуються печаткою військової частини, а до медичних книжок додатково заносяться відмітки про звільнення від щеплень.


Нагадаємо, що Статут внутрішньої служби ЗС України затверджений Законом України.

Опубліковано в категоріях: НОВИНИ | Медичне обстеження | Діючим військовим

Позначки: юридична допомога | про нашу армію

На цю ж тему

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Робота на заводі

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Будівництво

25.02.2022 Якщо не буде мобільного зв'язку

25.02.2022 Увага! Києво-Святошинський ЦСПР працює у звичайному режимі

22.02.2022 ВАКАНСІЯ для учасника АТО - Комірник

Ми в мережі Facebook

Пошук

Додати інформацію

Якщо ви володієте інформацією, яка буде корисною для учасників АТО та їхніх сімей, ми можемо її розмістити на сайті.
Для цього заповніть, будь ласка, форму.