21.03.2018
29494

Як відновити втрачений військовий квиток. "Юридична сотня"


Цього тижня найбільше звернень на "гарячу лінію" Всеукраїнської правозахисної організації "Юридична Сотня" стосувалися дій військовослужбовця, який втратив військовий квиток.

Втрата будь-якого документу – це завжди неприємно і змушує людину витрачати свої час і зусилля на його відновлення. Але це життя і трапитись може що завгодно, особливо під час проходження військової служби в умовах бойових дій.

 Порядок дій з відновлення військового квитка залежить від того, в якому статусі знаходиться особа: проходить військову службу чи звільнена з військової служби.

Про втрату військового квитка військовослужбовець зобов'язаний невідкладно повідомити безпосередньому командиру (начальнику) за місцем проходження військової служби, а військовозобов'язаний - військовому комісару районного (міського) військового комісаріату в якому він перебуває на військовому обліку. (пункт 7 Положення про військовий квиток осіб рядового, сержантського і старшинського складу).

Якщо особа є діючим військовослужбовцем, потрібно звернутися з письмовим рапортом до командира військової частини з поясненням причин втрати військового квитка та проханням сприяти у відновленні документу.

Якщо особа вже звільнена з військової служби, потрібно звернутися з письмовою заявою до військового комісаріату за місцем реєстрації.

 Майте на увазі, що всі заяви пишуться в двох примірниках, реєструються в державному органі особисто або надсилаються рекомендованим листом з повідомленням.

Відповідно до п.3 Положення про військовий квиток рядового, сержантського і старшинського складу осіб військові квитки видаються районними (міськими) військовими комісаріатами під час призову або прийняття громадян на військову службу, зарахування в запас, поновлення військового квитка у разі його втрати або пошкодження, зарахування до військового навчального закладу, звільнення у запас або зняття з військового обліку за станом здоров'я.

Таким чином, всі дії з відновлення військового квитка покладаються на місцеві військові комісаріати. Варто пам’ятати, що у разі затягування процесу відновлення військового квитка потрібно звертатися з письмовими скаргами до військової прокуратури та Міністерства оборони. 

Антон Красов, правозахисник, юрист Всеукраїнської правозахисної громадської організації "Юридична Сотня", спеціально для телеканалу "Прямий".

Джерело: prm.ua

___________________________________________

Читайте щоденні новини на сайті "Життя після АТО":

Знайдіть нас у Facebook:
https://www.facebook.com/groups/life.after.ato/

Дякуємо Воїнам за захист!
Хай ваше життя після АТО буде успішним!

******

Опубліковано в категоріях: Пам'ятки для учасників АТО | Інші юридичні питання | НОВИНИ

Позначки: юридична допомога | про нашу армію

На цю ж тему

26.09.2021 Які податки і збори не треба сплачувати ветеранам війни

27.08.2021 УВАГА! Поранені військовослужбовці отримають грошові премії

26.07.2021 Повний текст урядової постанови про виплату з 1 липня надбавки до пенсії військовим пенсіонерам

13.07.2021 Де взяти оновлену інформацію про пільги та виплати учасникам АТО

11.06.2021 Кому виплачується грошова компенсація за піднайом житлового приміщення у 2021

Ми в мережі Facebook

Пошук

Додати інформацію

Якщо ви володієте інформацією, яка буде корисною для учасників АТО та їхніх сімей, ми можемо її розмістити на сайті.
Для цього заповніть, будь ласка, форму.