26.05.2018
3886

«Коли метал війни розцвітає…» Волонтерська ініціатива БФ «Зорі надії»

Фото: БФ "Зорі надії"

Що несе з собою війна? Розруху, втрати, напругу й страх. Те, що доводиться зараз переживати нашому народу, ще 5 років тому не снилося навіть у найстрашніших снах.

Але там, де серце вірне, воля міцна і дух козацький, все міняється… Там, де наші захисники, волонтери і небайдужі люди.

Всі ми звикли за ці роки до волонтерських зборів, до закликів допомогти. І, коли матеріальні ресурси вичерпані, включається творчість. Найбільш зворушливими є випадки, коли волонтери роблять вироби ручної роботи, сувеніри, щоб виручити кошти на потреби фронту. Їм навіть вдається поєднати образотворче мистецтво з військовою тематикою.

Фото: БФ "Зорі надії"

Коли пензлик волонтера торкається металу, привезеного з фронту, стається дивна річ – метал набуває нового життя, нового значення і цінності. Так схоже з нами, людьми, котрі, пропустивши через себе війну, стали іншими, з новими пріоритетами й цілями в житті.

Фото: БФ "Зорі надії"

Волонтери Благодійного фонду «Зорі надії» розмальовують гільзи, - і вони розцвітають. У команді - 5 волонтерів і ще кілька, котрі долучаються час від часу.

Слоган звучить так: «Волонтери прифронтової Авдіївки піклуються про українську армію». Гривні, виручені з продажу сувенірів направляють на допомогу добровольчим батальйонам.

Директор фонду, Косовська Аліна, розповідає: «Ми співпрацюємо з іншими благодійними та громадськими організаціями, а також підприємствами, що надають нам послуги та товари на особливих умовах (по собівартості, безкоштовно, зі знижкою, тощо) в обмін на публічні та письмові подяки, а також проведення спільних заходів. 

Прошу поширювати інформацію про нашу діяльність, допомогти залучити партнерів та волонтерів, створити осередки в інших містах. Наразі наші представники є у Сумській, Київській, Кіровоградській та Донецькій областях». 

Аліна – дуже молода і енергійна дівчина, авторка кількох книг про війну. В години, коли було особливо важко, їй допомагало те, що вона вела щоденник. Ось кілька рядків:

«Канонади вибухів тимчасово змінюються на гуркіт грому. Неочікувана літня гроза додає сірим одноманітним військовим пейзажам трохи свіжості. Сидиш в окопі під маленьким брезентовим навісом, поруч, мов з відра, ллється дощ. З сумом дивишся, як твоє спальне місце в безпечному заглибленні грозиться перетворитись на басейн. «Бух-бах-бабах!». 

Зараз важко розпізнати, гуркотить грім, чи знов стріляє ненависний сєпарський міномет. Величезна блискавиця розрізає навпіл небокрай. Сідаєш під навіс, мрійливо притуляєшся до мішків з піском і милуєшся природою. Прохолодні краплі дощу граються з зеленим листям, змиваючи з них пил і червневу спеку. 

Ніби й нема війни. А ні, є. Тільки-но стихає грім, як починає стрекотіти кулемет в дальній посадці. Хтось огризається і з нашого боку. Починається зовсім інша мелодія. Музика сучасного Донбасу…»

Війна триває… А це значить, що треба діяти, потрібно об’єднуватися заради спільної цілі. 

Волонтери фонду розширяють асортимент сувенірів, готові приїхати на ярмарки, масові заходи, які проводяться у Вашому місті. Цікавою є пропозиція зробити інтер’єр в стилі military. За своєю благодійною програмою фонд співпрацює з музеями, дарує експонати і приймає участь у виставках.

Фото: Косовська Аліна

Яке побажання волонтерів суспільству? 

«Хочеться, щоб люди стали трішки добрішими, виділяли пару годин в тиждень для добрих справ, долучалися до діяльності благодійних організацій», - говорить Аліна.

Тому будемо спішити творити добро! І нехай все навколо розцвітає, квітне наша ненька Україна!

КОНТАКТИ:

Косовська Аліна, https://m.facebook.com/alinafortunaATO

www.zorinadii.org.ua (є Інтернет-магазин)

Група в мережі facebook - "Благодійна крамничка «Сувеніри з війни»

https://www.facebook.com/groups/205863913483300/

starsofhope@ukr.net

тел. 095 846 21 70 


___________________________________________

АвторSvitlana Domanchukкопірайтер, засновниця інтернет-ресурсу "Життя після АТО"



Опубліковано в категоріях: НОВИНИ | Власна справа ветерана | Бізнес ветерана АТО

Позначки: психологічна допомога | власна справа ветерана

На цю ж тему

8.02.2021 Від автомата до власної ферми. Як АТОвець на Львівщині почав розводити перепілок

20.10.2020 Ветеранкам з невеличких міст пропонують навчитися створювати власний бізнес

7.09.2020 Як ветеран відкрив ресторацію у Дніпрі. Історія Андрія Сарвіра

18.03.2020 Добровольці у Львові відкрили музей зброї «Штурм»

1.01.2020 Власна справа ветерана Олексія Ведмідського. Oyster Farm - перша устрична доставка

Ми в мережі Facebook

Пошук

Додати інформацію

Якщо ви володієте інформацією, яка буде корисною для учасників АТО та їхніх сімей, ми можемо її розмістити на сайті.
Для цього заповніть, будь ласка, форму.