12.06.2018
5278

Реабілітація учасників АТО в умовах санаторно-курортного закладу


Для кого?

Для учасників АТО, які після демобілізації офіційно працюють на підприємствах, установах та організаціях (є застрахованими особами в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування) самостійно або в супроводі чоловіка/дружини та неповнолітніх дітей!

Ким надається ?

Фондом соціального страхування України (згідно постанови від 13.07.17р. № 39).

На підставі?

- Висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про необхідність реабілітаційного лікування за профілем медико-психологічна реабілітація (порушення адаптації, розлади пов’язані із споживанням їжі, неорганічні розлади сну, соматоформні розлади, неврастенія) який видається при наявності;

- Довідки про безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України (додаток 1 до постанови КМУ № 413);

- Паспорта;

- Облікової картки платника податків;

- Свідоцтво про шлюб та свідоцтва про народження дітей (у випадку супроводу членів сім’ї);

- Заява (заповнюється в присутності представника Фонду).

Де проводиться?

У відділеннях відновного лікування санаторно-курортного закладу (за вибором), перелік яких оприлюднений на веб-сайті Фонду соціального страхування (www.fssu.gov.ua → Діяльність Фонду → Медичні та соціальні послуги → Перелік санаторно-курортних….. )

Який порядок отримання?

На підставі вищезазначених документів Фонд надсилає обраному санаторно-курортному закладу заяву застрахованої особи для узгодження дати заїзду і уразі підтвердження укладається трьохсторонній договір (між застрахованою особою, органом Фондом і санаторієм). Після завершення лікування Фонд перераховує санаторію кошти за фактично надані послуги з реабілітації (діагностичні та лікувальні послуги, послуги з харчування і проживання). Для членів сім’ї (чоловік/дружина та неповнолітні діти) Фонд оплачує харчування та проживання (без діагностичних та лікувальних процедур).

Важливо!

За час реабілітаційного лікування застрахованій особі видається листок непрацездатності за весь період реабілітації з урахування доїзду в санаторій та назад.

Тривалість лікування визначається та вказується у висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я в максимальних межах до 24 днів.

Джерело: javoriv-rda.gov.ua

___________________________________________

Читайте щоденні новини на сайті "Життя після АТО":

Знайдіть нас у Facebook:
https://www.facebook.com/groups/life.after.ato/

Дякуємо Воїнам за захист!
Хай ваше життя після АТО буде успішним!

******

Опубліковано в категоріях: Адаптація учасників АТО та їхніх сімей | Пільги, виплати | НОВИНИ | Відпочинок для учасників АТО

Позначки: юридична допомога | медична допомога | пільги

На цю ж тему

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Робота на заводі

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Будівництво

25.02.2022 Якщо не буде мобільного зв'язку

25.02.2022 Увага! Києво-Святошинський ЦСПР працює у звичайному режимі

22.02.2022 ВАКАНСІЯ для учасника АТО - Комірник

Ми в мережі Facebook

Пошук

Додати інформацію

Якщо ви володієте інформацією, яка буде корисною для учасників АТО та їхніх сімей, ми можемо її розмістити на сайті.
Для цього заповніть, будь ласка, форму.