3.11.2017
1807

Кілька тез про пільги. Юрист Антон Красов


@Anton Krasov
"Юридична сотня"

Кілька тез про пільги

"Право на позачергове забезпечення продовольчими товарами поліпшеного асортименту та промисловими товарами підвищеного попиту". Як ви думаєте, ЩО ЦЕ???

Це не першоквітневий жарт і не фантазії психічно нездорової людини. Поліпшений асортимент, підвищений попит....Cхоже на відлуння з Радянського Союзу.

Але ж ні. Це наше рідне українське законодавство, яке передбачає таке право для інвалідів війни (п. 27 ч. 1 ст. 13 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"). 

Прочитавши цю норму права, хочеться жити і радіти, адже у нас кожну особу зі статусом інваліда війни забезпечують промисловими і продовольчими товарами. І не простими товарами. А підвищеного попиту!

Насправді це відверто порожня норма права, яка віджила своє років 30 назад і абсолютно не несе жодного сенсу і не має стосунку до реальності. Такий собі правовий рудимент. Найбільш яскравий. А скільки ще подібних норм міститься в нашому законодавстві?

Очевидно, що ми потребуємо повномасштабного перегляду пільг і гарантій для різних категорій населення. Ті, які не мають жодного сенсу, мають бути скасовані. Аби не створювати ілюзію реальності і не підривати авторитет до правової системи, який ще лишився. Ті пільги, які можна монетизувати, варто монетизовувати. Не перекладати все на місцеві бюджети "мовляв, хай собі розбираються, у нас же децентралізація!", а реально забезпечувати коштами. Не можете забезпечувати, не потрібно обіцяти і записувати нездійсненні речі в законодавство. Інші пільги, яких залишиться небагато після проробленої роботи, мають мати чіткий короткий небюрократичний алгоритм реалізації. 

Тоді всі розмови про пільги і гарантії стануть трохи ближчими до життя людей.

Джерело: facebook

___________________________________________

Читайте щоденні новини на сайті "Життя після АТО":

Знайдіть нас у Facebook:
https://www.facebook.com/groups/life.after.ato/

Дякуємо Воїнам за захист!
Хай ваше життя після АТО буде успішним!

******

Опубліковано в категоріях: Пільги, виплати | НОВИНИ

Позначки: юридична допомога

На цю ж тему

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Робота на заводі

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Будівництво

25.02.2022 Якщо не буде мобільного зв'язку

25.02.2022 Увага! Києво-Святошинський ЦСПР працює у звичайному режимі

22.02.2022 ВАКАНСІЯ для учасника АТО - Комірник

Ми в мережі Facebook

Пошук

Додати інформацію

Якщо ви володієте інформацією, яка буде корисною для учасників АТО та їхніх сімей, ми можемо її розмістити на сайті.
Для цього заповніть, будь ласка, форму.