17.12.2020
3601

Реабілітація учасників бойових дій на базі Одеського військового санаторію


Попри те, що цього року Центр медичної реабілітації та санаторного лікування «Одеський», як і інші вітчизняні військові санаторії, не працював на повну потужність у зв’язку з протидією коронавірусу, зрештою тут вдалося відпочити та оздоровитися понад 1000 учасникам бойових дій. Звісно, їх було б  значно більше, якби не карантинні обмеження.

Як розповів журналісту АрміяInform начальник Центру медичної реабілітації та санаторного лікування «Одеський» Ілля Лубашев, на базі санаторію можуть оздоровитися всі, хто брав участь у захисті Батьківщини чи в бойових діях на території інших держав (учасники бойових дій, інваліди війни та учасники війни), інші військовослужбовці, представники пільгових категорій (люди з обмеженими можливостями, чорнобильці тощо) та інші громадяни України.

– За цей рік нам вдалося здійснити чимало, але ще більше заплановано зробити наступного року. Головний акцент зроблено на розвиток спроможностей лікувальної бази та ремонтно-відновлювальні роботи об’єктів інфраструктури, – повідомив Ілля Лубашев. – Наразі встановлюємо нові металопластикові двері та вікна в лікувальному й адміністративному корпусі, їдальні, поліклініці, двох спальних корпусах. Проведено ремонт у їдальні та закуплено туди нове кухонне обладнання. Нещодавно відкрито оновлене ванне відділення, встановлено сучасне бальнеологічне й фізіотерапевтичне обладнання.


Наступного року розпочинається капітальний ремонт та реконструкція двох спальних корпусів, а також перекриття покрівлі.

– Ми плануємо збільшити площу санітарних вузлів у всіх спальних номерах, встановимо туди нові умивальники, душові кабінки та унітази. У деяких номерах буде збільшено житлову зону. Після проведення ремонту закупимо нові меблі та відновимо систему опалення. Всі кімнати відповідатимуть євростандартам, будуть зручними та комфортними. Проведемо фасадні роботи не лише в цих спальних корпусах, але й у лікувальному корпусі. Розпочнемо ремонтно-відновлювальні роботи в усіх приміщеннях поліклініки. Далі ми будемо відновлювати та ремонтувати ще два інші спальні корпуси, що дозволить у найближчому майбутньому створити максимально сприятливі умови для оздоровлення та відпочинку наших гостей протягом усього року, – розповів Ілля Лубашев.

За задумом керівництва, оновлення матеріальної бази відбуватиметься на всій без винятку території Центру. Зокрема, заплановано будівництво двох тенісних кортів, універсального спортивного та дитячого майданчиків, буде змонтовано майданчик для спортивних тренажерів, проведено благоустрій паркової зони, заміну покриття пішохідних зон. Також встановлять сучасну систему поливу газонів, відновлять фонтан на центральній площі, замінять нічне освітлення, оновлять огорожу тощо.

– Розповім вам ще про одне наше амбітне завдання. Ми відновимо будівлю аеросолярію та встановимо туди додатково два нові відкриті басейни з невеликою пляжною зоною та шезлонгами. Басейни матимуть панорамний вид на Чорне море. Хоча до самого моря тут рукою подати – всього 500 метрів, ми плануємо придбати в майбутньому електрокари для доставки наших відпочивальників прямо до пляжних зон на узбережжя. Загалом, ми дуже амбіційно дивимось у завтрашній день. Ми створимо на базі Центру такі комфортні умови, які відповідатимуть умовам сьогодення, тут буде не гірше, ніж у три- або чотиризірковому готелі, а можливо, навіть і краще, – додав Ілля Лубашев.

Крім того, наступного року на базі санаторію планується відкрити нові відділення реабілітації після перенесеного інсульту й інфаркту, а також відновлення після захворювання на COVID-19. Для цих потреб буде закуплено необхідне медичне обладнання та спеціальні тренажери.


Віталій Панчишин

Кореспондент АрміяInform

Джерело: АrmyІnform

___________________________________________

Читайте щоденні новини на сайті "Життя після АТО":

Знайдіть нас у Facebook:
https://www.facebook.com/groups/life.after.ato/

Дякуємо Воїнам за захист!
Хай ваше життя після АТО буде успішним!

******

Опубліковано в категоріях: НОВИНИ | Санаторно-курортне лікування

Позначки: психологічна допомога | медична допомога | відпочинок

На цю ж тему

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Робота на заводі

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Будівництво

25.02.2022 Якщо не буде мобільного зв'язку

25.02.2022 Увага! Києво-Святошинський ЦСПР працює у звичайному режимі

22.02.2022 ВАКАНСІЯ для учасника АТО - Комірник

Ми в мережі Facebook

Пошук

Додати інформацію

Якщо ви володієте інформацією, яка буде корисною для учасників АТО та їхніх сімей, ми можемо її розмістити на сайті.
Для цього заповніть, будь ласка, форму.