17.04.2018
14823

Про монетизацію пільг учасникам АТО. Коментар ветерана

Фото: Кирило Сергєєв

УБД було досить зручним гаманцем, в якому зберігались картки та посвідчення адвоката. Тепер, носити його з собою, нафіг не потрібно. Впринципі, в моєму випадку, воно взагалі не потрібне, його просто немає куди застосувати. Ну то лірика, може в майбутньому десь знадобиться. А ось гаманець тепер треба придбати, здається там на Veterano Service хтось із наших робив.

Та, про монетизацію, і чому я з перших днів був проти цієї, розповсюдженної у світі практики.

1. У нас знову сплутали причини і наслідки. Дійсно у світі багато прикладів монетизації. АЛЕ ... там, де громадський транспорт обладнаний електроними засобами зчитування - терміналами, для електронного проїзного. У нас такі є лишу у метро. Запроваджувати монетизацію в країні, де у транспорті досі готівковий розрахунок, це як встановлювати комп'ютери в будівлі, в якій немає електроенергії.

2. У нас процює лише дві пільги для ветеранів - проїзд у громадському транспорті та знижка на комунальні послуги. За такої зруйнованної системи соціального захисту, ці пільги взагалі не можна було чипати до того, поки не налагодиш інші. А так виходить, що є 22 пільги, 2 робочі і 20 мертвих, і замість того, щоб оживити якісь із мертвих, вирішили прибрати існуючу.

3. Людина не вчитується в закони, вона любить читати романи і детективи, від держави людина сприймає лише конкретний результат. Отримавши від міста 150 грн, боєць не буде думати, що це компенсація ха проїзд. В його очах - це плата за факт участі у війні. Не правда, якось позорно виходить - 150 грн на місяць за те, що воював?!

4. Ветерани - група високого ризику безгрощів'я. Ця пільга реально багатьох рятувала. Навіть у мене бували випадки, коли не було в кишені і 5 гривень, інколи - готівка закінчувалась, а інколи - і реальна відсутність коштів. Загалом, я не користувався правом на проїзд, але траплялись випадки, коли це право і УБД в кишені реально рятували. Та я адвокат, а скільки у нас хлопців безробітних, або з малими зарплатнями, для яких це був справжній порятунок сімейного бюджету.

5. Не є актуальною і цифра у 30 поїздок. Порахував по собі, з Троєщини до Майдану мені потрібно їхати двома транспортами - маршрутка до метро і далі на метро.

Тож, тільки щоб добратись до центру і повернутись додому я витрачаю 4 поїздки на день, в грошах - це 24 грн. помножуємо на 22 робочих дні - 88 поїздок, в грошах - 528 грн на місяць. Побачивши суму, усвідомте, наскільки ця пільгя рятувала малозабезпечених ветеранів.

Тож, у нас вийшло, як завжди - стиріли у розвинутого світу практику, не зрозуміли, як вона робиться і в яких умовах там впроваджувалась, влупили в державі, в якій цих передумов просто немає, а потім будуть скаржитись, що народ невдячний і не хоче в Європу йти. Дебіли блін, народ - нормальний, і Європа нормальна. А ось з нашими урядовцями - проблема!

Кирило Сергєєв

Джерело: facebook

___________________________________________

Читайте щоденні новини на сайті "Життя після АТО":

Знайдіть нас у Facebook:
https://www.facebook.com/groups/life.after.ato/

Дякуємо Воїнам за захист!
Хай ваше життя після АТО буде успішним!

******

Опубліковано в категоріях: Пільги, виплати | НОВИНИ

Позначки: статус УБД | юридична допомога | пільги

На цю ж тему

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Робота на заводі

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Будівництво

25.02.2022 Якщо не буде мобільного зв'язку

25.02.2022 Увага! Києво-Святошинський ЦСПР працює у звичайному режимі

22.02.2022 ВАКАНСІЯ для учасника АТО - Комірник

Ми в мережі Facebook

Пошук

Додати інформацію

Якщо ви володієте інформацією, яка буде корисною для учасників АТО та їхніх сімей, ми можемо її розмістити на сайті.
Для цього заповніть, будь ласка, форму.