8.07.2018
4424

«Масаж зі мною все життя». Санінструктор з Чернігова, Короваєва Богдана, пов’язує своє майбутнє з масажною практикою

Фото: Богдана Короваєва

Жінки-медики на війні… Кожна з них залишила сім’ю і звичну рутину заради благородної мети – допомогти, підтримати, зберегти життя воїнів. Для них було легше бути в епіцентрі подій, аніж переживати вдома…

Коли Богдана прийняла рішення йти на фронт санінструктором, її родина сприйняла цю звістку дуже мужньо. Добровольцем її не взяли, бо наймолодша донька була малолітньою, а під час 5-тої хвилі мобілізації у травні 2015 року долучилася до навчання і перерозподілу по бойовим бригадам. Доньки і чоловік все розуміють і пишаються своєю Героїнею.

Фото: Богдана Короваєва

Богдана Короваєва – молода, гарна жінка, розповідає про війну спокійно і схвильовано одночасно. Що ж змотивувало її стати медиком, а згодом – застосувати свої знання на війні?

«З дитинства мені подобалась медицина, і вже в п'ятому класі я визначилася, що буду вступати до Чернігівського медичного училища. Цьому рішенню сприяв ще той факт, що в 11 років я втратила рідного батька… В 1985 році він помер від раку шлунку, - розповідає Богдана. – Під час навчання в медучилищі нам проводили лекції бойові медсестри, котрі розказували, як вони служать в Афганістані. Їхні розповіді мені дуже запам’яталися…»

Як живеться жінці на фронті? 

Богдана потрапила в 30-ту Новоград-Волинську бригаду. В 2016 році жінок було не так багато в армії. І хлопці її оберігали. Про своє оточення на фронті відгукується з теплотою в голосі:

«У нас був молодий ротний. 24 роки. Побратими дивилися за мною: «А куди Ви ввечері ходили? Де були?». Відповідаю: «Ходила з чоловіком по телефону говорити». Кажуть: «Добре». 

Коли служила по контракту в 54-й, у нас була дуже гарна команда, як сім’я. До цих пір ми всі дружимо, спілкуємося. Я підписала контракт на оперативний резерв першої черги на три роки. Протягом трьох років по місяцю у мене будуть навчання, і, в разі мобілізації, я піду в перших рядах».

Чому саме масаж?

З дитинства Богдана часто хворіла на пневмонію та бронхіти, і їй часто робили масажні процедури. Ці відчуття їй дуже подобалися. За плечима жінки – курси масажистів, величезна кількість перечитаної літератури про масаж, вдячні пацієнти (друзі, знайомі, родичі) з 1990  року.

«Масажна практика для мене не переривалась ніколи, - розповідає Богдана. – Масаж як бізнес, за гроші, почала робити з 1997 року, коли закінчила навчання в Чернігівському державному педагогічному інституті.

Наразі я працюю вчителем, керівником гуртків центру туристично-краєзнавчої творчості. Графік роботи дозволяє мені надавати масажні послуги людям, котрі цього потребують. Мені подобається бачити, як після моїх масажних процедур здоров'я людей відновлюється. 

Я роблю те, що вмію/можу/знаю/люблю. Надаю масажні послуги та консультації по збереженню й відновленню здоров'я при різних захворюваннях. Викладаю курси по масажу з 2003 року по теперешній час.

Моя нинішня пропозиція: курси по масажу (базовий курс, програма навчання розрахована на 3 місяці), майстер-клас з медового масажу, майстер-клас з індійського масажу стоп, майстер-клас з баночного масажу, майстер-клас з шелс-масажу, майстер-клас з дитячого масажу, майстер-клас з нейроседативного масажу і т. ін». 

Отож, у жителів Чернігова є нагода особисто познайомитися з чудовою жінкою, фронтовою медсестрою, першокласним масажистом. Долучайте Богдану як викладача/експерта/фахівця до різних проектів по реабілітації учасників АТО.

Бажаємо усім міцного здоровя!

Богдані – сили і ентузіазму, вдячних посмішок клієнтів!

КОНТАКТИ:

Bogdana Korovaeva (Чернігів)

https://www.facebook.com/bogdana.korovaeva

b.korovaeva@gmail.com

тел. 066 199 40 88, 073 037 47 73

***

Стаття написана в рамках міні проекту "Власна справа ветерана"


___________________________________________

АвторSvitlana Domanchukкопірайтер, засновниця інтернет-ресурсу "Життя після АТО"



Опубліковано в категоріях: НОВИНИ | Працевлаштування ветеранів | Власна справа ветерана | Бізнес ветерана АТО

Позначки: медична допомога | працевлаштування ветеранів | власна справа ветерана

На цю ж тему

24.11.2021 РОБОТА для учасника АТО - Токар

24.11.2021 ВАКАНСІЯ для ветеранів АТО - Охоронець

23.11.2021 ГАРЯЧА вакансія для учасників АТО - Електромонтажник внутрішніх мереж

23.11.2021 ВАКАНСІЯ для ветеранів АТО - Електромонтажник високовольтних ПС і КЛ

23.11.2021 РОБОТА для учасників АТО - Бригадир зі своєю бригадою для будівництва ЖК

Ми в мережі Facebook

Пошук

Додати інформацію

Якщо ви володієте інформацією, яка буде корисною для учасників АТО та їхніх сімей, ми можемо її розмістити на сайті.
Для цього заповніть, будь ласка, форму.