8.01.2018
4448

Воїни АТО Рівненщини об’єднались

Фото: erve.ua

Рівненські бійці АТО оголосили про створення «Ради воїнів АТО Рівненщини». Рішення було прийнято на зборах районних та міських організацій, де були присутні представники 11 різних спілок воїнів АТО.

Головою ради обрали «айдарівця» Віктора Смірнова. За його словами, новостворена Рада займатиметься вирішенням проблем воїнів, які повернулись з війни і сьогодні часто залишаються зі своїми проблемами сам на сам.

Також «Рада воїнів АТО Рівненщини» надаватиме допомогу сім’ям загиблих, займатиметься питаннями фізичної та психологічної реабілітації воїнів, просуватиме їх житлові та земельні питання у місцевих органах влади.

За словами Віктора Смірнова, у вирішенні усіх цих питань, Рівненщина поки що «пасе задніх». Щоб виправити ситуацію, він закликав приєднуватись до новоствореної Ради абсолютно усіх «атошників» регіону.

Контактна інформація: Віктор Смірнов, голова Ради воїнів АТО Рівненщини, тел. 098-802831.

Насамперед, кажуть бійці, це стосується вирішення нагальних проблем із житлом, землею та подальшою реабілітацією АТОвців після повернення додому.

- Програма, що стосується житла, прийнята на Всеукраїнському рівні і діє у 12 областях, але Рівненщина в цьому контексті «пасе задніх», тому завдання Ради – це прийняття та виконання цієї програми, - наголошує заступник голови Здолбунівської спілки учасників АТО Захар Казнодзєй.

До участі закликають усіх АТОвців, які мають бажання вступити в новостворену Раду.

Бійці хочуть діяти більш згуртовано та скоординовано задля того, щоб налагодити діалог із місцевою владою: 

- У моєму районі був такий випадок, коли хлопець був важкопоранений і завдяки своїм побратимам, які зголосилися йому допомогти, ми зібрали йому кошти на лікування та реабілітацію. Так само у себе підняли питання виділення ділянок. Коли ми їм робимо попередження – що будуть лежати у смітниках, тоді вони починають нас чути. Поки з ними серйозніше не поговориш, то нічого не виходить. Вони сидять у теплі і в них все добре. А хлопці в цей час – в окопах, - каже 2-ий заступник Зарічненської спілки учасників АТО Петро Собків.

Та чи не найбільш проблемним залишається питання із житлом, констатують військові. Програми ніби діють, але їх ніхто не бачить, бідкаються вони.

- Як стояв, так і стою в черзі. Ми ж там стояли, щоб вони і нам допомагали. А вони тільки на свою кишеню працюють, - додає Віктор Смірнов.

- Рік тому ми були на прийомі у міського голови Володимира Хомка, і він обіцяв виділити 500 ділянок. Хтось отримав? Ніхто. Може, хтось отримав з тих, хто загинув. Але він сказав, що до кінця року буде 500 земельних ділянок. Але ніякого руху немає. Тим часом за містом йде будівництво. Зводяться котеджі, багатоповерхівки, - розповідає голова Острозької спілки учасників АТО Олександр Дячук.

Військові наводять приклад Львова, де міський голова вирішив замість земельних ділянок видати компенсацію у 100 тисяч гривень. Кажуть, що згодні на фінансову компенсацію. Проте, мовляв, влада не пропонує їм таких варіантів.

Крім того, АТОвці скаржаться на те, що їм доводиться багато часу витрачати на виготовлення різноманітної документації.

Також бійці хочуть почути від чиновників – які програми вже прийняті, які планують прийняти, скільки коштів для них будуть виділяти.

- Ми поки що просимо. Звертаємо увагу. Ми хочемо по-мирному. Закон є, але його виконувати не хочуть. Нас ігнорують, - бідкаються АТОвці.

Поки що у новоствореній Раді хочуть опрацювати ті питання, які є першочерговими. Якщо виникатиме проблема, то вже звертатимуться до чиновників гуртом.

Джерело: http://erve.ua/news/society/voni-ato-rivnenshchini-obdnalis.html та http://charivne.info/rivne-news/30786-hurtom-i-batka-lehshe-byty---atovtsi-rivnenshchyny-vyrishyly-obyednatys

___________________________________________

Читайте щоденні новини на сайті "Життя після АТО":

Знайдіть нас у Facebook:
https://www.facebook.com/groups/life.after.ato/

Дякуємо Воїнам за захист!
Хай ваше життя після АТО буде успішним!

******

Опубліковано в категоріях: Адаптація учасників АТО та їхніх сімей | НОВИНИ

Позначки: адаптація після війни | юридична допомога

На цю ж тему

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Робота на заводі

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Будівництво

25.02.2022 Якщо не буде мобільного зв'язку

25.02.2022 Увага! Києво-Святошинський ЦСПР працює у звичайному режимі

22.02.2022 ВАКАНСІЯ для учасника АТО - Комірник

Ми в мережі Facebook

Пошук

Додати інформацію

Якщо ви володієте інформацією, яка буде корисною для учасників АТО та їхніх сімей, ми можемо її розмістити на сайті.
Для цього заповніть, будь ласка, форму.