15.06.2021
6538

Держпрограма із забезпечення житлом захисників України на період до 2025 року

Кабмін схвалив Концепцію держпрограми з забезпечення житлом захисників України на період до 2025 року


Цим рішенням  Кабінет  Міністрів України  розпочав впровадження  нових сучасних механізмів  забезпечення житлом  учасників бойових дій.

Реалізації програми покращиться соціальна адаптація захисників України і членів їхніх сімей у територіальних громадах. Понад 5 тисяч захисників України та членів їхніх сімей отримають власне житло, зокрема, на умовах державно-приватного партнерства.

Схвалення Концепції дає старт для розробки Державної цільової соціальної програми забезпечення реалізації права на житло захисників України та членів їх сімей. Програма передбачає реалізацію з 2022-го до 2025 року.

За його словами першого заступник міністра у справах ветеранів України Олександра Порхуна, фінансування Програми передбачається за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, міжнародної фінансової і технічної допомоги.  Надалі виконання Програми дасть змогу покращити існуючі умови та створити додаткові можливості для реалізації права на житло захисників України та членів їх сімей.

Олександр Порхун також розповів, що у 2020 році за чотирма бюджетними програмами, за які відповідає Мінветеранів виплачена компенсації за житло за рахунок субвенцій з держбюджету місцевим бюджетам 550-м  особам захисникам України та членам їх сімей. 

В той же час, за даними облдержадміністрацій, станом на 1 січня 2021 року на квартирному обліку для отримання безоплатного житла відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» перебувають майже 29 000 ветеранів та членів їх сімей. В тому числі  більше ніж 1 500 захисників України, які мають інвалідність І та ІІ групи, понад 3 500 захисників – внутрішньо переміщених осіб та близько 900 – осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав.

Причиною такої черги, яка щороку зростає, є застарілі підходи для вирішення питання забезпечення житлом, обмеженість фінансових ресурсів захисників України та членів їх сімей. При цьому не враховується потенціал та трудовий ресурс таких категорій населення як члени територіальних громад у контексті формування спроможності та їх соціально-економічного розвитку.

Джерело: Мінветеранів

___________________________________________

Читайте щоденні новини на сайті "Життя після АТО":

Знайдіть нас у Facebook:
https://www.facebook.com/groups/life.after.ato/

Дякуємо Воїнам за захист!
Хай ваше життя після АТО буде успішним!

******

Опубліковано в категоріях: НОВИНИ | Земля, квартира

Позначки: земля, квартира | юридична допомога

На цю ж тему

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Робота на заводі

26.06.2022 Робота в Польщі для чоловіків - Будівництво

25.02.2022 Якщо не буде мобільного зв'язку

25.02.2022 Увага! Києво-Святошинський ЦСПР працює у звичайному режимі

22.02.2022 ВАКАНСІЯ для учасника АТО - Комірник

Ми в мережі Facebook

Пошук

Додати інформацію

Якщо ви володієте інформацією, яка буде корисною для учасників АТО та їхніх сімей, ми можемо її розмістити на сайті.
Для цього заповніть, будь ласка, форму.