21.07.2020
2144

Їздити за посвідченням УБД в столиці можна буде до кінця року


У Києві пільгові категорії пасажирів, що мають право безкоштовного проїзду, проте незареєстровані у столиці, зможуть і надалі скористатися своїм правом у звичному режимі. Як повідомлялося раніше,  з 1 липня в столиці призупинять безкоштовний проїзд за посвідченнями, зокрема й УБД. Йшлося, що пільгова категорія громадян, яка проживає або працює в столиці (!), може отримати безоплатний електронний квиток – багатофункціональну електронну картку «Муніципальна картка «Картка киянина» відповідно до чинного законодавства.

26 червня 2020 року Віталій Кличко підписав розпорядження КМДА № 931 щодо внесення змін до порядку введення в дослідну експлуатацію автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті Києва незалежно від форм власності. Отже, запровадження єдиного електронного квитка на проїзд у міському громадському транспорті відтерміновується до 1 січня 2021 року.

Як повідомляє Офіційний портал Києва, міська влада готова відтермінувати запровадження єдиного електронного квитка, щоб надати уряду можливість розробити зміни до законодавства щодо надання пільг на проїзд пільговим категоріям громадян.

Заступниця голови КМДА Марина Хонда зазначила, що місто зіткнулося з проблемою, яку слід вирішити на державному рівні. Відповідно до законодавства України, право на безоплатний проїзд пільговим категоріям регламентують вісім законів України, які стосуються ветеранів військової служби, військовослужбовців, дітей війни, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та інших категорій пільговиків. Кількість киян, які мають право на пільговий проїзд згідно із законодавством України, становить близько 240 тисяч осіб.

Окрім того, постановами Кабміну 1993 та 1994 років надано право безкоштовного проїзду для пенсіонерів, а це 480 тисяч мешканців Києва.

І хоча, згідно із Конституцією, держава повинна компенсувати проїзд для пільгових категорій громадян, із 2015 року ці витрати покладені на місцеві бюджеті. Київ і надалі забезпечує пільговий проїзд киянам, які мають на це гарантоване державою право.

– Але ми вважаємо соціальною несправедливістю для пільговиків із інших регіонів України, яким доведеться сплачувати власні кошти за проїзд із введенням єдиного електронного квитка. Столичний бюджет цих витрат покрити не може. Тому держава має врегулювати це питання на законодавчому рівні. І на кількох нарадах за участю прем’єра, урядовців і керівництва столиці досягнуто домовленості, що Уряд розробить відповідні зміни до законодавства України. А столиця врахує рекомендації урядовців і відтермінує запровадження електронного квитка, поки питання компенсацій пільговикам не буде вирішене, – підкреслила Марина Хонда.

Андрій Задубінний

Кореспондент АрміяInform

Джерело: АrmyІnform

___________________________________________

Читайте щоденні новини на сайті "Життя після АТО":

Знайдіть нас у Facebook:
https://www.facebook.com/groups/life.after.ato/

Дякуємо Воїнам за захист!
Хай ваше життя після АТО буде успішним!

******

Опубліковано в категоріях: Інші юридичні питання | НОВИНИ

Позначки: юридична допомога | пільги

На цю ж тему

26.09.2021 Які податки і збори не треба сплачувати ветеранам війни

27.08.2021 УВАГА! Поранені військовослужбовці отримають грошові премії

26.07.2021 Повний текст урядової постанови про виплату з 1 липня надбавки до пенсії військовим пенсіонерам

13.07.2021 Де взяти оновлену інформацію про пільги та виплати учасникам АТО

11.06.2021 Кому виплачується грошова компенсація за піднайом житлового приміщення у 2021

Ми в мережі Facebook

Пошук

Додати інформацію

Якщо ви володієте інформацією, яка буде корисною для учасників АТО та їхніх сімей, ми можемо її розмістити на сайті.
Для цього заповніть, будь ласка, форму.